Choď na obsah Choď na menu
Reklama
Reklama
 


  

Vy aVaš pes

 

 

 

Neviete či máte dostatočné vedomosti o svojom štvornohom priateľovi?

 

Chystáte sa kúpiť si psíka a neviete či máte dostatočné vedomosti o psoch?

 

Tak práve pre Vás je nasledujúci test.

 

 

 

 

 

1. Dvojmesačné šteniatko kŕmime:

 

 

a) päťkrát denne

 

b) dvakrát denne

 

c) raz za deň

 

 

 

 

2. Rozhryzené topánky a obhryzený nábytok považujem za: 

 

 

a) nepríjemnosť

 

b) strašnú tragédiu

 

c) smiešne maličkosti

 

 

 

 

3. Vadia alebo nevadia vášmu psovi blchy?

 

 

a) Nevadia, zvykne si na ne.

 

b) Vadia rovnako ako aj ostatné parazity.

 

c) Nevadia keď je to jedna alebo dve blšky.

 

 

 

 

4. Je pravda že ženy a psi majú vchádzať do dverí ako prví?

 

 

a) Áno.

 

b) Prvý idú psi, žene gentlmen dvere otvorí.

 

c) Nie, nie je to pravda.

 

 

 

 

5. Ako často vášho miláčika kúpete?

 

 

a) Pokiaľ možno čo najmenej, len pri hrubom zašpinení.

 

b) Hneď ako zacítim, že smrdí.

 

c) Každý týždeň, spolu s nami.

 

 

 

 

6. Obliznutie môjho miláčika:

 

 

a) nestrpím.

 

b) vydržím.

 

c) opätujem, veď jeme spolu z jednej misky

 

 

 

 

7. Pri viacnásobnom vysvetľovaní problémovej veci a ustavičnom nepochopení:

 

 

a) sa dokážem poriadne naštvať a rozzúriť.

 

b) ma to nahnevá ale vysvetľujem vec odznovu.

 

c) vysvetlim vec znovu, jednoduchšie, bez hnevu.

 

 

 

 

8. Ten kto si psa kúpil, ale ho nezvláda:

 

 

a) mal by ho darovať za symbolickú cenu skúsenému cvičiteľovi.

 

b) mal by sa obrátiť na skúseného cvičiteľa pre dané plemeno, začať sa psovi venovať trpezlivo a naplno a výsledok sa dostaví.

 

c) nájde preňho miesto aj starostlivosť v útulku.

 

 

 

 

9. Očkovanie psa:

 

 

a) považujem za zbytočné, keď je pes na dedine priviazaný o búdu.

 

b) proti besnote je dôležité, ostatné očkovania nemajú veľký význam.

 

c) proti besnote nestačí.

 

 

 

 

10. Dospelého psa kŕmime:

 

 

a) granulami.

 

b) varenou vyváženou stravou.

 

c) s granulami do ktorých vmiešame mäso a vitamíny.

 

 

 

 

Po sčítaní správnych odpovedí si prečítajte ako ste v našom teste obstáli.  

 

Správne odpovede:

 

1 – A 5 – A 9 - C

 

2 – A 6 – B 10 - A

 

3 – B 7 - C

 

4 – C 8 - B

 

 

Výsledok:

 

 

8-10 bodov : Vynikajúci výsledok. Ak psa vlastníte, váš miláčik je štastný a oceňuje vaše vedomosti, trpezlivosť a perfektnú starostlivosť. Ak si psíka plánujete kúpiť, kľudne tak urobte, máte dostatok trpezlivosti a vedomostí pre výchovu vášho roztopašného spoločníka.

 

 

5-7 bodov : Niektoré informácie potrebujete upresniť. Dá sa to napraviť. Ak sa chystáte kúpiť si psíka pripravte sa na jeho príchod. Ak ste nikdy predtým psíka nemali a prečítali ste už všetku dostupnú literatúru, môžete zájsť napríklad do miesteho útulku a pomôcť vyvenčiť nejakého zo psíkov. Psíkom pomôžete a oni pomôžu zase vám, nadobudnúť vedomosti o ich živote, správani, gestikulácii.

 

0-4 body : Vaše znalosti majú veľké medzery. Pred kúpou šteniatka nevynechajte čítanie odbornej kynologickej literatúry, prípadne navštevujte rôzne stránky na internete. Rovnaké odporučenie platí aj keď psíka už vlastníte.

 

 

 

 
Reklama

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.